"Extinderea capacităţii de productie a S.C. BICO INDUSTRIES S.R.L., prin creşterea volumului de plasa de armare din fibra de sticla, fabricata"

COD SMIS: 111551 Implementat in perioada: 06.07.2018 - 30.06.2019

S.C. BICO INDUSTRIES S.R.L., cu sediul in Municipiul Piatra Neamţ, Str. Petru Movila nr. 31, , judeţul Neamţ, a finalizat implementarea proiectului “Extinderea capacităţii de productie a S.C. BICO INDUSTRIES S.R.L., prin creşterea volumului de plasa de armare din fibra de sticla, fabricata”, cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in baza contractului de finantare incheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale si Administrației Publice in calitate de Autoritate de Management pentru Programului Operational Regional 2014 - 2020, prin Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est in calitate de Organism Intermediar pentru Programului Operational Regional 2014 – 2020.

Valoarea totala a proiectului este de 8.407.457,49 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de: 3.664.855,97 lei din F.E.D.R. si 646.739,29 lei din bugetul national. Proiectul a fost implementat in Municipiul Piatra Neamţ, Str. Petru Movila nr. 31, judeţul Neamţ.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta consolidarea pozitiei pe piata a S.C. BICO INDUSTRIES S.R.L. in domeniul productiei de tesaturi (plasa de armare din fibra de sticla), prin extinderea capacităţii societatii prin creşterea volumului productiei, modernizarea si dezvoltarea societatii comerciale, cresterea profitului acesteia si crearea de sanse pentru comunitatea locala prin crearea de noi locuri de munca.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  • Cresterea productivitatii muncii cu 35 % in primul an de la implementare.
  • Realizarea, prin proiect, a unei investitii initiale ce duce la extinderea capacitatii S.C. BICO INDUSTRIES S.R.L. prin cresterea volumului de plasa din fibra de sticla, fabricata, cu 40%.
  • Crearea prin intermediul acestui proiect a 2 locuri de munca pe perioada nedeterminata pentru persoane din categorii defavorizate.

Rezultate obtinute:

  • Cresterea productivitatii muncii.
  • Realizarea unei investitii initiale si cresterea volumului productiei de plasa din fibra de sticla.
  • Crearea a doua locuri de munca pentru persoane defavorizate.
  • Impactul investitiei la nivelul localitatii si regiunii: Prin crearea celor doua noi locuri de munca pentru persoane defavorizate si dezvoltarea capacitatii de productie, personalul din zona localitatii va fi incurajat sa se stabilizeze si sa isi creasca nivelul de trai.

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European
de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020

Pentru informatii detaliate, despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro, precum si www.inforegio.ro si facebook.com/inforegio.ro.

TOP